Verzameling Ebbens

 

Tot voor kort was informatie over de veelzijdige kunstenares Julie van der Veen heel erg moeilijk te vinden. Er stond weinig op het internet en in de Pieter Scheen lexicon was helaas maar een heel kort stukje over haar geschreven. Maar nu, dankzij de initiatieven van Narcisse Bornau en Herman Vollenbroek en Dorothé Bijl en Aad van Meerkerk, is hier gelukkig eindelijk verandering in gekomen!

Door het ontdekken van deze prachtige website hebben we ineens ongelofelijk veel informatie over haar leven en werk kunnen lezen. Een boeiend leven dat niet altijd over rozen ging en waarin Julie haar unieke kunstwerken gemaakt heeft. Ze beheerste veel technieken en maakte olieverf-, aquarel-, pastel- en grafische werken. Wat maakt haar werk nou zo bijzonder? Haar kleurgebruik, compositie, gekozen vormen, alles klopt bij Julie’s werken. Je blijft er naar kijken en het verveelt nooit. Ze schildert, tekent en aquarelleert figuren, landschappen, stillevens en abstracties in haar geheel eigen stijl.

Werken met een typische Zuid-Franse sfeer waarin je de zomerzon voelt, of schilderijen van een huiskamer in Den Haag, Julie van der Veen brengt het tot leven door de intense kleuren en haar fraaie gebruik van licht en schaduw.

Fantastisch om te zien hoe het definitieve ontwerp voor haar schilderijen tot stand gekomen is, omdat Julie’s schetsboeken zo goed bewaard zijn gebleven. Voor ons heel verrassend om van bijna alle kunstwerken die wij al jarenlang in huis hebben de voorstudie te bekijken, door het contact via deze website. Hartelijk dank daarvoor Narcisse Bornau en Herman Vollenbroek!

 

Zo’n 20 jaar geleden hebben wij Julie’s schilderijen voor het eerst ontdekt bij de voormalige kunsthandel ‘Dali’ van Ien en Henk van Asten in Den Haag. Bij dit gedreven en vriendelijke echtpaar konden we altijd terecht voor  deskundig advies (en een lekker kopje koffie). 

Zij waren beiden ook heel enthousiast over de werken van Julie van der 

Veen en hun klanten ook. Julie’s schilderijen werden goed verkocht. We 

gaven er graag een paar zomervakanties voor op om zo onze schilderijen 

van Julie te kunnen bemachtigen.

 

Onze wens is dat meer mensen enthousiast raken over Julie’s kunst. En mocht u de trotse eigenaar zijn van één van haar kunstwerken, dan zouden wij het heel fijn vinden als u dat via de website laat weten.

 

Fam. Ebbens, Den Haag