Welkom

Julie van der Veen in 1927

 


Montadet (F) en Voorschoten (NL),

 

Waarde kunstliefhebber,

 

Welkom in onze virtuele toonzaal die gewijd is aan het leven en werk van de artieste Julie van der Veen, een Haagse kunstschilderes die haar leven heeft ingezet om de schilderkunst te dienen en daarbij een bewogen leven heeft geleid in zowel Frankrijk als Nederland.

 

Hoewel zij tijdens haar werkperiode veel bewondering oogstte in Frankrijk, was de waardering voor haar werk in Nederland bescheiden.   

Of het laatste terecht is, kunt uzelf het beste beoordelen. We hopen dat deze plek u daarvoor voldoende informatie geeft.

 

Indien u één of meerdere werken van haar in bezit heeft, zouden we het waarderen als u met ons contact opneemt. U vindt onze contactgegevens aan het eind van de website.

 

Heel veel plezier met het lezen over haar leven en het kijken naar haar werk!

                 

Dorothé Bijl en Aad van Meerkerk

Narcisse Bornau en Herman Vollenbroek

Oproep aan studenten kunstgeschiedenis

Als u geïnteresseerd bent in de schilderkunst van Julie van der Veen en de historische aspecten daarvan wilt bestuderen, neem dan contact met ons op.

In 2021 heeft Bob S. Scholte, bekend van zijn ontdekking in Nederland van een onbekend schilderij van André Lhote, een bachelorscriptie geschreven over deze kunstenaar, waarin Julie van der Veen een belangrijke rol speelt. Deze scriptie is hieronder te downloaden:

Download
André Lhote in Nederland (2021).pdf
Adobe Acrobat document 3.3 MB